Spania

Spania. Сapitalа- Мadrid. Populatie — 46,7  mln de oameni (estimare 2019). Face parte din Peninsula Iberică împreună cu  Portugalia și Gibraltar, având de asemenea două  arhipelaguri, situate unul în  Marea Mediterană ( Insulele Baleare) și celălalt în Oceanul Atlantic (Insulele Canare).

Una dintre cele mai iubite destinatii din Europa, Spania ofera nenumarate motive pentru o vizita: traditii culturale si colectii de arta faimoase in toata lumea, unele dintre cele mai bune plaje din lume si vremea spendida a coastei Mediteranei, gastronomie diversa si aromata, petreceri fabuloase si festivaluri unice, o istorie bogata care se reflecta spectaculos in arhitectura, atractii pentru cei care prefera fie explorarea oraselor, fie vacante cu activitati outdoor.

Spania poate fi considerată „țara soarelui”, datorită numărului foarte mare de zile cu soare de-a lungul anului. Multe lucruri ne duc cu gândul la Spania: dansurile flamenco, obiceiurile neobișnuite de corrida, răsfățuri culinare ca și paella sau sangria, muzica latină și cea de operă– prin Carreras și Caballe, picturile lui Pablo Picasso și ale lui Salvador Dali, sau clădirile faimoase ca și Biserica Sagrada Familia (Barcelona), Muzeul Guggenheim (Bilbao). Spania este una dintre  principalele destinatii turistice din lume, datorita diverselor puncte de atractie pe care le are tara magică Spania.

Cele mai neobisnuite plaje din Spania
Sangria-băutură divină si răcoritoare a Spaniei
Țara coridelor și a flamenco

Inegalabilul Antonio Gaudi