Grecia

Grecia. Сapitalа- Аthena. Populatie — 10,8  mln de oameni (estimare 2019). Marea Egee se află la est de partea continentală, Marea Ionică se află la vest, iar  Marea Mediterană la sud.

Grecia – Tara cu cerul albastru profund si marile turcoaz. Ce inseamna Grecia? Grecia inseamna Parthenonul, asezat deasupra Atenei, monument al Antichitarii acestei tari. Grecia mai inseamna si cerul de un albastru profund, si marile turcoaz, si casele albe asezate asemenea unor cuburi pe coastele colinelor ce strajuiesc cate un port, atragand turistii catre insule. Dar Grecia este mult, mult mai mult decat oricare dintre aceste locuri.

Cunoscuta drept leaganul civilizatie europene, Grecia are de oferit mult mai mult decat ruine stravechi, desi le intalnesti la tot pasul: Acropol, orasul antic Olimpia sau Knossos, ca sa amintim doar trei. Dar Grecia mai are si plajele, si frumoasele insule unde oamenii sunt la fel de calzi precum razele soarelui de vara. Are peisaje spectaculoase in locuri precum Creta sau Muntii Pindului.

Insulele pentru cei îndragostiți in viață
Bucătărie excelentă si tradiții antice
Cele mai frumoase si formidabile plaje
Marețul Parthenon din Athena